Terug naar Nieuws

2 jarig jubileum Steunouder

Gepubliceerd op:

Twee jaar geleden zijn we in de gemeente Emmen begonnen met het mooie initiatief Steunouder.
Een verbindende factor in de samenleving. Een verlichtende factor voor veel vraaggezinnen en een verrijkende factor voor alle steunouders.

Inmiddels staan we stevig op de kaart in de gemeente Emmen. Verschillende instanties weten Steunouder goed te vinden; de pleegzorgorganisaties (WSGV, Leger des Heils en Yorneo) met wie ik ook de projectgroep vorm, de Toegang, de vrouwenopvang, ambulante hulpverleners van o.a. Yorneo, jeugdverpleegkundigen, gezinscoaches en schoolmaatschappelijk werkers van Sedna, maar ook ouders zelf. Ontzettend mooi dat ze hierin zelf het initiatief nemen. Ook dapper, want hulp vragen blijkt best een obstakel….we willen het graag allemaal zelf kunnen.
Maar soms lukt dat niet, omdat je bijvoorbeeld longcovid heb gekregen en geen energie hebt, of je bent verhuisd vanaf de andere kant van het land en kent helemaal niemand in je omgeving, of je bent pleegouder en hebt af en toe een rustmoment nodig om op te laden.

Resultaten in 2023:
-11 lopende matches  
-28 huisbezoeken aan nieuwe vraaggezinnen
-13 steunouder adressen
-13 kinderen die naar een steunouder gingen.
Bijna alle matches lopen nog steeds door.
Inmiddels zijn er al weer nieuwe matches gemaakt en zijn er 5 gezinnen aan het proefdraaien met steunouders om te kijken of het een match kan worden.

Ik ben blij met de samenwerking met de netwerkpartners, want we doen dit samen!
Op naar een fijne samenwerking in het 3e jaar van Steunouder Emmen!
Dat er komend jaar weer mooie matches gemaakt mogen worden!
Want steunouders maken echt een groot verschil voor de gezinnen!

Zie hieronder een filmpje van Steunouder Emmen:
https://youtu.be/RcVSuGrxA8M 

Met vriendelijke groet,
Anniek Nijkamp
Steunoudercoördinator
Sedna Emmen
a.nijkamp@sednaemmen.nl ● emmen@steunouder.nl

Steunouder
www.steunouder.nl

Het filmpje ‘Wat is een steunouder’ geeft kort weer wat Steunouder doet. Heb je wat meer tijd? Kijk dan de uitzending van KRO-NCRV Kruispunt terug. Wat kinderen er zelf van vinden? Daarover vertelt Stan in het NOS Jeugdjournaal

12-09-2024

Week van de Mantelzorg 2024

Van 10 tot en met 16 november is de Week van de Mantelzorg. De gemeente Emmen organiseert deze week samen met Sociaal Werk Sedna en de Contactpunten Mantelzorg in de gemeente Emmen. De week van de Mantelzorg is bedoeld als blijk van waardering voor de mantelzorgers in de gemeente Emmen.
Lees meer